Címjegyzék
NŐI FELNŐTT VÁLOGATOTT
HÍREK
KERET
STÁB
PROGRAM, EREDMÉNY
STATISZTIKA
FOTÓ
VIDEÓ
HÍREK
Egy mondat az olimpiáról
2021.03.24. Női `A` válogatott

Az olimpiai részvételi jogot megszerző magyar női válogatott játékosait és stábtagjait kérdeztük érzéseikről, gondolataikról a kijutás kapcsán. 

KOVACSICS ANIKÓ, irányító, csapatkapitány
Tudtuk, ha négykézláb mászunk le a pályáról, akkor is meg kell csinálnunk! Nagyon örülök, hogy ebben a helyzetben, amiben van most a világ, örömet tudtunk szerezni sok magyarnak.
Hatalmas lendületet és nagy motivációt ad nekem ez a siker az elkövetkezendő hónapokra. Mindennap azért fogok dolgozni, hogy valóra váljon a gyerekkori álmom és ott lehessek az Olimpián.

BÍRÓ BLANKA, kapus
Nagyon boldog vagyok, minden összejött a selejtező sorsdöntő meccsein. Láttam a csapaton, hogy nagyon egységesek vagyunk, és ez volt a legfontosabb. Kezünkben volt a lehetőség, és nagyon örülök, hogy ilyen magabiztosan tudtunk élni vele. Köszönjük a rengeteg kedves szót, gratulációt, rengetegen voltak velünk a meccs alatt, ezt éreztük a pályán is! Talán még fel sem fogtam, hogy mehetünk Tokióba, az Olimpián való részvétellel az az álmom válna valóra, amiért minden egyes nap dolgozom!

JANURIK KINGA, kapus
Számomra még felfoghatatlan az egész, hogy sikerült teljesítenünk azt, ami minden sportoló álma, és kijutottunk az olimpiára! Rengeteget jelent nekem, hatalmas boldogságot érzek! Nagyon büszke vagyok a csapatra és köszönjük mindenkinek, akik mellettünk álltak és segítettek minket. Rengeteg erőt, szeretetet és biztatást kaptunk, a szurkolóktól, és legfőképpen a családunktól, hiszen minden nap a legjobb teljesítményre sarkalltak minket. Ezt együtt értük el!!! Hajrá, Magyarország! Irány Tokió!

SZIKORA MELINDA, kapus
A karrierem során „elszenvedett” minden csepp vér es verejték értelmet nyert a kijutással!
Egy élsportoló életében az olimpiai szereplés lehetősége annak a bizonyos jéghegynek a csúcsa: mindenki erről álmodik, amikor gyerekkorában komolyabban elkezd azon gondolkozni, hogy akár élsportoló is válhat belőle egy napon. Úgy gondolom, több száz, a sportágban dolgozó ember napját, és talán a jövőjét aranyoztuk most be a kvótaszerzéssel. Emellett remélhetőleg még több kis lurkónak hoztuk meg a kedvet ahhoz, hogy kézilabdázni kezdjen!

LUKÁCS Viktória, jobbszélső
Felfoghatatlan! Aludtam már a történtekre, hogy meg tudjam fogalmazni, mit is érzek, de szerintem nagyon sok éjszaka kell még, hogy tudjak mást írni, mint hogy: FELFOGHATATLAN! Nagyon boldog vagyok, egy álom vált valóra! irány Tokió!

KOVÁCS ANETT, jobbszélső
Soha nem gondoltam volna életem során, hogy mindezt átélhetem és ennek a részese lehetek. Minden sportolónak ez az álma, és nekem egy nagy álmom vált valóra.

KLUJBER KATRIN, jobbátlövő
Nagyon boldog vagyok, hogy ilyen fiatalon itt lehettem. Az Olimpia hatalmas álom volt, és sikerült megvalósítanunk!

TOMORI ZSUZSANNA, jobbátlövő
2008-ban a csapat egyik legfiatalabbjaként lehettem ott Pekingben, óriási élmény volt a részvétel, és az elődöntőbe jutás is. Akkor azt hittem, négy évenként részese lehetek a játékoknak, de kiderült, 13 évet kellett rá várnom, hogy újra kiharcoljuk az olimpiai szereplést. Így még értékesebb számomra a mostani siker!

KISS NIKOLETTA, jobbátlövő
A szerbek elleni meccs alatt minden gólunknál libabőrös lettem, mert egyre közelebb éreztem az olimpiai kvóta megszerzését. A legmerészebb álmaink váltak valóra azzal, hogy kijutottunk Tokióba!

SZUCSÁNSZKI ZITA, irányító
Az olimpiára való kijutás nekem belső megnyugvást és örömöt jelent ebben a kiszámíthatatlan, COVID-járvány alatti időkben!

VÁMOS PETRA, irányító
Nagyszerű érzés, hogy részese lehettem ennek az óriási csapatsikernek és valóra tudtuk váltani az álmunkat. Nagyon boldog vagyok, hogy átélhettük ezeket a pillanatokat és mindez új lendületet és motivációt ad az elkövetkezendő időszakra.

KISFALUDY ANETT, beálló
Fantasztikus érzés és büszkeség részese lenni ennek a csapatnak! Örülök, hogy a befektetett munka megtérült és kivívtuk a tokiói részvételt. Nagy álom vált valóra, és ez óriási motivációt és energiát nyújt a következő időszakra!

HELEMBAI FANNY, beálló
Gyermekkori álmom vált valóra azzal, hogy kijutottunk az Olimpiára, talán teljesen még fel sem fogtam az egészet. Nagyon büszke vagyok a csapatra és tudom, hogy együtt mindenre képesek vagyunk!

TÓVIZI PETRA, beálló
Szerintem minden sportoló számára az olimpia a csúcsok csúcsa, a legnagyobb álom. Felfoghatatlan érzés, hogy sikerült ezt a csúcsot megmászni és újra képviselhetjük hazánkat az ötkarikás játékokon. Ha csak belegondolok, már ráz a hideg!

SZÖLLŐSI-ZÁCSIK SZANDRA, balátlövő
Én vagyok a legboldogabb anyuka a világon, több éve ezért a pillanatért küzdöttem!

HÁFRA NOÉMI, balátlövő
Nagyon örülök, hogy részese lehetek ilyen fiatalon ennek a csapatnak. Egy álom vált valóra, hogy kijutottunk az Olimpiára! Az elmúlt években voltak sikeresebb és kevésbé sikeres időszakaink így együtt, de a kijutás mindannyiunknak lökést adhat, a mindennapokra is!

CSISZÁR-SZEKERES KLÁRA, balátlövő
A kijutás kivívása óta érzelmi hullámvasúton ülök, egyszerre jut eszembe minden érzés, amit a kézilabdás éveim alatt átéltem, egészen pici koromtól mostanáig. Öröm, bánat, küzdelem, kitartás, szenvedés, büszkeség, hála, lemondás, akarat, remény… Kívánom, hogy még nagyon sokan átélhessek ezt a tökéletes kombinációt! Közhely, de tényleg így van: mindez egy támogató, biztos családi háttér nélkül nem sikerült volna!

SCHATZL NADINE, balszélső
Igazán még fel sem fogtam, de már a szerb meccs lefújása előtt küzdöttem az örömkönnyekkel. Elmondhatatlan boldogság és büszkeség van most bennem. Elmondhatom, hogy Olimpikon lettem!

MÁRTON GRÉTA, balszélső
Hatalmas boldogság és büszkeség, hogy a befektetett munkánk megtérült. Különösen nekünk, fiataloknak óriási elismerés, hogy részesei lehetünk ennek a csapatnak és ilyen nemes célokért küzdhetünk, mint az Olimpia. Ez a siker óriási löketet és pozitivitást ad majd mindannyiunknak az elkövetkezendő időszakra. Tele vagyok motivációval és alig várom a következő kihívásokat!

ELEK GÁBOR, szövetségi kapitány
Nagy öröm és büszkeség van bennem. Nagyon sok ember munkájának gyümölcse a kijutás, a játékosoké, a stábé, valamint a Magyar Kézilabda Szövetségé és az NB I-es Ligáé is. Mindenki mindent megtett azért, hogy az olimpián ott lehessünk. Ez az egész magyar kézilabdázás számára nagy siker. Köszönöm a csapatnak és az egész stábnak a munkáját, amely azt eredményezte, hogy mindenki egy irányba ment, így pedig végül ezen a hétvégén nem volt kérdés, hogy megszerezzük a kvótát.

DANYI GÁBOR, edző
Szerencsére klubedzőként volt már részem számos sikerben, és megélhettem több olyan mérkőzést, amelynek megnyerésére nagyon vágytam. A magyar válogatottal elérni és megélni a sikert azonban teljesen más, semmihez nem fogható! Tudtuk, éreztük, mennyien akarják a kijutást, nem csupán a játékosok, a stáb, a Szövetség, a szurkolók, hanem a sportág szinte összes szereplője. Ezért is vagyok nagyon boldog, hogy ott lehetünk az olimpián!

GÖRBICZ ANITA, szakmai tanácsadó
Sokat meséltem arról a lányoknak, mekkora élmény és mekkora lehetőség ott lenni egy olimpián, nagyon örülök neki, hogy most ők is megtapasztalhatják! Mindenki tudta, mekkora a tét, és a szívét, akaratát ki is tudta vinni a pályára. Büszke vagyok minden játékosra, a munkájukra, a játékukra. Öröm volt nézni őket, a CSAPATOT a sorsdöntő meccsen és a meccs lefújása utáni pillanatokban! Építkezünk tovább, egyre jobbak szeretnénk lenni!

BAKOS ISTVÁN, kapusedző
Játékosként két olimpiáról maradtam le: az 1980-as moszkvairól sérülés, a négy évvel későbbi Los Angeles-iről Magyarország távolmaradása miatt. Éppen ezért óriási élmény számomra a kijutás, amit meg is köszöntem a játékosoknak.

HOLANEK ZOLTÁN, erőnléti edző
Az olimpia számomra egy beteljesült álom, mely bizonyítja: ha valamit nagyon akarsz és szenvedélyesen dolgozol érte, akkor megvalósulhat! Nincsenek határok, különbségek, csak az emberi teljesítő képesség, akarat, szenvedély, alázat, hit a munka iránt!

JUHÁSZ ISTVÁN, szakmai tanácsadó
A Coubertin bárónak, a NOB egyik megalapítójának tulajdonított híres mondat jut eszembe, egy kis módosítással: „Nem a győzelem, hanem a részvétel a fontos.” A magyar válogatott esetében a részvétel már megvalósult. Az idézet elején lévő “nem” szócskát felülírva az olimpia minden mérkőzésen a győzelem lesz a cél számunkra, minden magyar örömére a világban.

DR. LOHNER BALÁZS, csapatorvos
Nagyon büszke vagyok a csapatra, hogy megváltotta a tokiói repülőjegyét. A szerbek elleni meccs jót tett az önbizalmunknak, és ennek szellemében kell készülnünk tovább. Biztos vagyok benne, hogy az olimpia éltünk meghatározó élménye lesz.

SZIKRA-MEZEY CSABA, fizioterapeuta
2008-ban a női válogatott mellett, 2012-ben pedig a fiú csapattal lehettem ott az olimpián, de a kijutás sikere olyan élmény, amit nem lehet megszokni. A kvalifikáció megszerzése soha nem egyszerű, a mostani alkalom különösen küzdelmes volt, ezért is értékes a siker.

SÁNDOR DÁNIEL, masszőr
Óriási megtiszteltetés a válogatott stáb tagjának lenni. Minden világverseny csodás élmény, de az, hogy az Olimpiára kijutottunk, leírhatatlan. A sors különleges ajándéka, hogy Édesapám is masszőrként dolgozott az atlantai olimpián a női kézilabda-válogatottnál, és ezt a „tradíciót” most Én is folytathatom.

HILL PÉTER, technikai vezető
Először kilenc évesen, az athéni olimpiát nézve varázsolt el a sport világa. Több mint tíz év versenysport után, most a stáb tagjaként szinte leírhatatlan érzés fog el ekkora siker után. Azóta is minden nap újra nézem a selejtezőn készült képeket. Alig tudom felfogni, amit elért a csapat. Hatalmas munka volt, köszönöm az élményt Mindenkinek! Beteljesült az álmom!

KOVÁCS MÁRK, videó-koordinátor
Nagyon nehéz szavakba önteni az érzéseimet és gondolataimat. Leírhatatlan és semmivel össze nem hasonlítható, óriási megtiszteltetés a csapat és a stáb részese lenni. Egy álmom vált valóra.

FÉRFI FELNŐTT VÁLOGATOTT
NŐI FELNŐTT VÁLOGATOTT
FÉRFI JUNIOR VÁLOGATOTT
NŐI JUNIOR VÁLOGATOTT
FÉRFI IFJÚSÁGI VÁLOGATOTT
NŐI IFJÚSÁGI VÁLOGATOTT
FÉRFI SERDÜLŐ VÁLOGATOTT
NŐI SERDÜLŐ VÁLOGATOTT
www.mksz.hu
- Főoldal
- Napi műsor
- TV közvetítés
- Fegyelmi
MKSZ
- Főoldal
- Hírek
- NEK - Edzőképzés
- Támogatók
- Elnökség
- Elnökségi határozatok
- Megyei szövetségek
- Adatvédelmi szabályzat
- Munkatársak
- Bizottságok
- NB I-es Liga
- Amatőr Tanács
- Felügyelő Bizottság
- MKSZ Támogatói Alapítvány
- MKSZ Sporttudományi Tanácsadó Testület
- Akkreditáció
- Nemzetközi átigazolás
- Kiadványok
- Címjegyzék
- Fontos információk
- Linkgyűjtemény
- Kézitörténelem
- Antidopping
- Csarnokfelújítási program
TAO Szakma Parasport, csörgőlabda Szenior sport
- Főoldal
- Hírek
- Dokumentumok
- Főoldal
- Hírek
- Főoldal
- Hírek
- Főoldal
- Hírek
Válogatott férfi felnőtt Válogatott férfi junior Válogatott férfi ifjúsági Válogatott férfi serdülő
- Főoldal
- Hírek
- Játékos keret
- Szakmai stáb
- Program, eredmény
- Statisztika
- Fotó
- Videó
- Főoldal
- Hírek
- Játékos keret
- Szakmai stáb
- Program, eredmény
- Statisztika
- Fotó
- Videó
- Főoldal
- Hírek
- Játékos keret
- Szakmai stáb
- Program, eredmény
- Statisztika
- Fotó
- Videó
- Főoldal
- Hírek
- Játékos keret
- Szakmai stáb
- Program, eredmény
- Statisztika
- Fotó
- Videó
Válogatott női felnőtt Válogatott női junior Válogatott női ifjúsági Válogatott női serdülő
- Főoldal
- Hírek
- Játékos keret
- Szakmai stáb
- Program, eredmény
- Statisztika
- Fotó
- Videó
- Főoldal
- Hírek
- Játékos keret
- Szakmai stáb
- Program, eredmény
- Statisztika
- Fotó
- Videó
- Főoldal
- Hírek
- Játékos keret
- Szakmai stáb
- Program, eredmény
- Statisztika
- Fotó
- Videó
- Főoldal
- Hírek
- Játékos keret
- Szakmai stáb
- Program, eredmény
- Statisztika
- Fotó
- Videó
Kézilabda versenyek Kézilabda versenyek - K&H férfi kézilabda liga Kézilabda versenyek - K&H női kézilabda liga Néhány link
- Főoldal
- Hírek
- Fotó
- Videó
- Napi műsor
- Küldés
- Edzőmérkőzések
- Főoldal
- Hírek
- Fotó
- Videó
- Főoldal
- Hírek
- Fotó
- kezitortenelem.hu
Gyermekbajnokság Kisiskolás bajnokság Régió válogatott bajnokság Kézilabda az iskolában
- Főoldal
- Hírek
- Dokumentum
- Határozat
- Fotó
- Főoldal
- Hírek
- Fotó
- Videó
- Főoldal
- Hírek
- Főoldal
- Hírek
- Videó
- Videó - szakmai
MKSZ - strandkézilabda Játékvezetés Európa Kupa versenyek - férfi Európa Kupa versenyek - női
- Főoldal
- Hírek
- Verseny, bajnokság
- Fotó
- Videó
- Youtube
- Dokumentum
- Oktatás
- Kapcsolat
- Főoldal
- Hírek
- Oktatás, képzés
- Szabályértelmező videóblokk
- Dokumentum
- Nemzetközi játékvezető, delegált
- Keret
- Bizottság
- Főoldal
- Hírek
- Fotó
- Videó
- Főoldal
- Hírek
- Fotó
- Videó
Velünk kerek a világ
- Főoldal
- Hírek
- Szakfelügyelők
- Dokumentum
- Fotó
- Videó
- Blog
- Szakmai anyag / dokumentum
- Szakmai anyag / videó